Home Рецепты Паска за рецептом Юлії Висоцької
Паска за рецептом Юлії Висоцької
08.04.2014 21:34

Наближається одне з головних православних свят - Воскресіння Господнє. Традиційно до цього світлого дня господині печуть Паску. Цього року ми пропонуємо вам паску, рецепт якого придумала Юлія Висоцька.
Для приготування паски вам знадобляться такі інгредієнти:
• Борошно - 1 кг • Молоко - 600 мл
• Розм'якшене масло - 210 гр.
• Цукор - 200 гр.
• Мигдаль - 100 гр.
• Ізюм - 100 гр.
• Жовтки - 5 шт.
• Яйце - 1 шт.
• Лимон - 1шт.
• Свіжі дріжджі - 50 гр.
• Ванільний екстракт (або ванільний цукор) - 1 ч. л.
• Кардамон - 6-8 коробочок
• Морська сіль - 2 ч. л.
Просійте через сито борошно і підігрійте молоко. У невеликій кількості теплого молока розведіть дріжджі. Коли вони розчиняться, долийте залишок молока і всипайте в нього поступово борошно, додайте сіль, щіпку цукру і замісіть тісто. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
Подрібніть мигдаль, розітріть кардамон і натріть цедру лимона на дрібній тертці. Збийте жовтки з ваніллю і цукром. Не перестаючи збивати жовтки, додайте до них вершкове масло, частину мигдалю, лимонну цедру і кардамон. Отриману масу з'єднайте з тістом, знову вимісіть його і накрийте рушником. Поставте тісто в холодильник ще на годину.
Після того як підійде тісто, додайте в нього промиті родзинки і замісіть все ще раз.
Перед випіканням змастіть форму вершковим маслом. З тіста зробіть кілька круглих шарів товщиною в 2-3 см різного діаметру. Посипте кожен пласт борошном і покладіть їх у мору один на інший у вигляді піраміди. Залиште майбутню паску в теплому місці на 30 хвилин.
Поки розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте в неї паску. Коли вона добре пропечеться, змастіть її зверху збитим яйцем і присипте мигдальною крихтою, яка у вас залишилася і випікайте ще 40 хвилин.

 
Enter the text you want to have scroll here...
Баннер
Enter the text you want to have scroll here...

Горячие новости


Интернет-издание «ШоуБиз»